Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontrafel de uitdagingen van vandaag met Big Data

Societal Resilience

De onderzoeksmaster Societal Resilience bereid je voor om de onderzoeker van de toekomst te worden: iemand die de nieuwste big data methoden gebruikt om de sociale vraagstukken van vandaag en morgen te analyseren en op te lossen.

Met de tweejarige, Engelstalige master Societal Resilience aan de Vrije Universiteit Amsterdam kun je een bijdrage leveren aan oplossingen voor complexe, sociale vraagstukken waar onze maatschappij mee te maken heeft. Deze sociale wetenschapsstudie is bewust breed opgezet en behandelt de vier belangrijke hoofdthema’s binnen de sociale vraagstukken van nu:

  1. Diversiteit en inclusieve gemeenschappen
  2. Dynamiek van onderlinge verbondenheid
  3. Zorg en welzijn
  4. Governance hervorming

Societal Resilience geeft je een uniek profiel: waar andere computationele programma’s in de sociale wetenschap zich meer richten op datamethodologieën, richt deze studie interdisciplinaire sociale wetenschappen zich juist op problemen in de echte wereld.

Na de master kun je kiezen om voor een PhD-aanstelling te gaan of te gaan werken als analist, onderzoeker of adviseur voor een kennisinstituut, bedrijfsleven, (internationale) organisatie of NGO.

Gedetailleerde informatie over interdisciplinaire sociale wetenschappen, de toelatingseisen van de master en aanmelden is in het Engels beschikbaar: Societal Resilience.

Ontdek jouw studie Societal Resilience

Deze onderzoeksmaster is een multidisciplinaire en multi-methodologische benadering van maatschappelijke problemen in de sociale wetenschappen. De opleiding is interessant voor studenten met een brede achtergrond.

Ontdek de studie-inhoud