Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontrafel de uitdagingen van vandaag met Big Data

Societal Resilience

De onderzoeksmaster Societal Resilience bereid je voor om de onderzoeker van de toekomst te worden: iemand die de nieuwste big data methoden gebruikt om de sociale vraagstukken van vandaag en morgen te analyseren en op te lossen.

Met de tweejarige, Engelstalige onderzoeksmaster Societal Resilience aan de VU Amsterdam werk je aan interessante thema's, zoals diversiteit en inclusie, polarisatie, nepnieuws, governance van algoritmen en vraagstukken in zorg en welzijn. Met dit programma leer je innovatieve benaderingen van computationeel sociaalwetenschappelijk onderzoek.   

Past deze studie bij jou?
Je wordt onderdeel van een levendige community of learners: in dit kleinschalige programma werk je nauw samen met medestudenten die sterk betrokken zijn bij maatschappelijke vraagstukken. De docenten hebben verschillende onderzoeksachtergronden en hebben sterke banden met maatschappelijke stakeholders. Praktische ervaring doe je op tijdens de fulltime stage in het tweede jaar. Na de master kun je kiezen om voor een PhD-aanstelling te gaan of te gaan werken als analist, onderzoeker of adviseur voor een kennisinstituut, bedrijfsleven, (internationale) organisatie of NGO.

Gedetailleerde informatie over interdisciplinaire sociale wetenschappen, de toelatingseisen van de master en aanmelden is in het Engels beschikbaar: Societal Resilience.

Ontdek jouw studie Societal Resilience

Deze onderzoeksmaster is een multidisciplinaire en multi-methodologische benadering van maatschappelijke problemen in de sociale wetenschappen. De opleiding is interessant voor studenten met een brede achtergrond.

Ontdek de studie-inhoud