Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Doe onderzoek op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie

Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Binnen de Engelstalige master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences leer je zelf klinisch onderzoek uit te voeren. Als clinicus of therapeut krijg je een helder begrip van de mogelijkheden en beperkingen van wetenschappelijk klinisch onderzoek, en leer je hoe je deze kennis effectief kunt toepassen in de praktijk.

Dynamische onderwijsmethoden
In dit programma maken wij gebruik van verschillende onderwijsmethoden, zoals lezingen, practica, werkgroepen, seminars en gericht zelfsturend leren. We bieden blended learning aan door online en on-campus onderwijs te combineren, waardoor de masteropleiding en het studeren dynamisch worden. De verschillende manieren waarop wij lesgeven helpen je om je theoretische kennis en onderzoeksvaardigheden te verbeteren. We passen deze kennis vervolgens toe op praktische problemen die belangrijk zijn in het veld van fysiotherapie.

Topwetenschappers en innovatieve onderzoeksprojecten
Onze docenten zijn vaak vooraanstaande wetenschappers die hun onderwijs inrichten met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast bieden onze onderzoeksprojecten ruimte voor hoogwaardige afstudeerprojecten, waardoor je up-to-date onderwijs krijgt en op de hoogte blijft van recente en innovatieve ontwikkelingen.

We zijn onderdeel van het Amsterdam Movement Sciences (AMS) research institute waar veel onderzoekers actief zijn. Ook zijn we verbonden met netwerken met praktijkpartners, industrie en MKB, zoals AISS, RehabNet Amsterdam, AIRe en P2. Dit vergroot de impact van zowel het onderwijs als het onderzoek. Innovaties uit ons onderzoek worden direct toegepast in zowel het onderwijs als de praktijk, bijvoorbeeld in de toepassing van data science, Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR).

 Studiepunten van de opleiding
Deze masteropleiding bestaat uit 60 EC. Je volgt vijf verplichte vakken (totaal 27 EC), waarin je diepgaande kennis opdoet van de fysiotherapie, wetenschappelijke vaardigheden ontwikkelt en methodologie toepast met betrekking tot data-acquisitie en -analyses. Daarnaast volg je een aantal keuzevakken (totaal 9 EC) en voer je, doorgaans in het tweede semester, een individueel onderzoeksproject uit (24 EC). De meeste vakken zijn 6 EC, enkelen 3 EC.

Individueel onderzoeksproject
Tijdens de opleiding voer je gedurende vijf maanden een omvangrijk individueel onderzoeksproject uit. Dit project kan worden uitgevoerd binnen de laboratoria van onze eigen faculteit of in een klinische praktijk, bijvoorbeeld een praktijk die deel uitmaakt van het VU Science Network. Je hebt ook de mogelijkheid om je onderzoeksproject in het buitenland uit te voeren. Waar je je stage ook gaat doen, je wordt begeleid door een ervaren lid van onze wetenschappelijke staf.

Binnen dit masterprogramma kun je er ook voor kiezen om de kwalificaties voor het docentschap in het hoger onderwijs te behalen (alleen in het Nederlands beschikbaar). Dit extra programmaonderdeel bestaat uit nog eens 30 EC. Meer informatie over de docentopleiding als onderdeel van de master.

Studeren in deeltijd
De masteropleiding kan je ook in deeltijd volgen. Wil je meer informatie over hoe je deze deeltijdoptie kunt aanpassen naar jouw situatie? Neem dan contact op met de academische adviseurs.

De startdatum van dit programma is 1 september.

Meer informatie over de inhoud van het masterprogramma vind je in de studiegids.

Master Programma

Het programma is verdeeld over 6 blokken. In blok 1 en 2 (september t/m december) volg je vakken over klinisch experimenteel onderzoek gerelateerd aan actuele fysiotherapeutische onderwerpen zoals:

  • pijn, lichaam en geest
  • huidige uitdagingen op het gebied van musculoskeletale gezondheid (bijvoorbeeld: artrose, veroudering, lage rugpijn)

Je wordt getraind in de basisprincipes van data-acquisitie en dataverwerking bij het meten van menselijke bewegingen. Dit wordt ondersteund door geavanceerde kennis van onderzoeksmethodologie (ontwerp, statistiek en beoordeling). De focus ligt op het vertalen van deze kennis en deze vaardigheden naar de klinische praktijk.

In blok 3 t/m 6 (januari t/m juni) kun je naast het verplichte vak ‘Translationeel Onderzoek’ een combinatie van keuzevakken kiezen op basis van je interesse, zoals Klinische Inspanningsfysiologie of EMG. Tegelijkertijd bereid je je individuele onderzoeksproject voor en voer je deze uit.

Specifieke informatie over de vakken vind je in de studiegids.

Lesgeven in het hoger onderwijs

Als je een toekomst in het onderwijs en de wetenschappelijke wereld overweegt, wil je misschien ook je onderwijsvaardigheden verbeteren. De onderzoeksmaster biedt jaarlijks 15-20 studenten de mogelijkheid om een onderwijsaccreditatie in het hoger onderwijs te behalen. Omdat deze accreditatie alleen in Nederland geldig is, wordt dit aanvullende programma uitsluitend in het Nederlands gegeven.

Verander je toekomst met de studie Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Verander je toekomst met de studie Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Met een masterdiploma Musculoskeletal Physiotherapy Sciences wacht je een breed scala aan carrièremogelijkheden.

Ontdek je toekomstperspectief
Studente voor kantoorpanden op Zuidas