Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Doe onderzoek op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie

Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

Binnen de Engelstalige master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences leer je zelf klinisch onderzoek uit te voeren, en zul je als clinicus of als therapeut de mogelijkheden, beperkingen en resultaten van wetenschappelijk klinisch onderzoek en de vertaling ervan naar de klinische praktijk beter begrijpen.

Dynamische onderwijsmethoden
In dit programma maken we gebruik van verschillende onderwijsmethoden, zoals lezingen, practica, werkgroepen, seminars en gericht zelfsturend leren. We bieden blended learning aan door het combineren van online en on-campus onderwijs. Dit maakt de masteropleiding en het studeren dynamisch. De verschillende formats vergroten je theoretische kennis en onderzoeksvaardigheden, en integreren die binnen de context van praktische problemen die verband houden met fysiotherapie.

Studiepunten van de opleiding
Deze masteropleiding bestaat uit 60 EC. In het eerste semester volg je 6 verplichte vakken (elk 6 EC), waarin je diepgaande kennis opdoet van de fysiotherapie, wetenschappelijke vaardigheden ontwikkelt, en methodologie toepast met betrekking tot data-acquisitie en -analyses. In het tweede semester volg je keuzevakken met betrekking tot onderzoeksvaardigheden en -methoden (doorgaans 3 EC) en voer je een individueel onderzoeksproject uit (24 EC).

Individueel onderzoeksproject
Tijdens de opleiding voer je gedurende vijf maanden een omvangrijk individueel onderzoeksproject uit. Dit project kan worden uitgevoerd binnen de laboratoria van onze eigen faculteit of in een klinische praktijk, bijvoorbeeld een praktijk die deel uitmaakt van het VU Science Network. Je kunt er ook voor kiezen je onderzoeksproject in het buitenland uit te voeren. Waar je je stage ook gaat doen, je wordt begeleid door een ervaren lid van onze wetenschappelijke staf.

Optioneel: word een gekwalificeerde docent in het hoger onderwijs. Meer informatie over de docentopleiding als onderdeel van de master vind je hier.

Als onderdeel van dit masterprogramma kun je er ook voor kiezen de kwalificaties te behalen voor het docentschap in het hoger onderwijs (alleen in het Nederlands gegeven). Dit extra programmaonderdeel bestaat uit nog eens 30 EC.

Studeren in deeltijd
De masteropleiding kan ook in deeltijd gevolgd worden over een periode van twee jaar. Neem contact op met de academische adviseurs om de mogelijkheden te bespreken om deze deeltijdoptie aan te passen aan je individuele situatie.

De startdatum van dit programma is 1 september.

Meer informatie over de inhoud van het masterprogramma vind je in de studiegids.

Lesgeven in het hoger onderwijs

Als je een toekomst in het onderwijs en de wetenschappelijke wereld overweegt, wil je misschien ook je onderwijsvaardigheden verbeteren. De onderzoeksmaster biedt jaarlijks 15-20 studenten de mogelijkheid om een onderwijsaccreditatie in het hoger onderwijs te behalen. Omdat deze accreditatie alleen in Nederland geldig is, wordt dit aanvullende programma uitsluitend in het Nederlands gegeven.

Verander je toekomst met de studie Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

Verander je toekomst met de studie Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

Met een masterdiploma Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen wacht je een breed scala aan carrièremogelijkheden.

Ontdek je toekomstperspectief
Studente voor kantoorpanden op Zuidas