Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de veranderende rol van religies vanaf de oudheid tot nu

Hoe is de relatie tussen religie, politiek en de maatschappij door de tijd heen veranderd? Hoe kunnen we de geleidelijke scheiding tussen kerk en staat begrijpen? En wat is de impact geweest van bredere processen zoals secularisatie, globalisering en kolonialisme?

In de specialisatie History: Religion and Society onderzoek je de veranderende rol van religie (s) in de samenleving, vanaf de oudheid tot het heden. Het is een unieke specialisatie omdat je religie bestudeert in haar maatschappelijke en politieke context. We trainen je in de nieuwste interdisciplinaire benaderingen om religie te bestuderen, inclusief benaderingen vanuit geschiedenis, culturele antropologie, archeologie en digitale geesteswetenschappen.

Ben je afgestudeerd? Dan heb je brede kennis op het gebied van geschiedenis, maar ook specifieke kennis over de rol van religie(s) in onze samenleving. En je hebt professionele vaardigheden ontwikkeld, zoals schrijven, presenteren en analytisch denken. Onze alumni werken onder anderen in de media, musea en overheidsinstellingen.

Religion and Society is een van de specialisaties van de master History. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.