Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

PULSE Racing

PULSE Racing

Lisa – Student Gezondheid en Leven en de ALO

Elk jaar gaat een nieuw studententeam de uitdaging aan: mensen met een dwarslaesie laten fietsen. Een van deze studenten is Lisa. Haar studies bleken de ideale combinatie voor PULSE Racing: vanuit de opleiding Gezondheid en Leven deelde ze kennis over gezondheid en voeding, en met de skills die ze leerde op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding ging ze aan de slag met trainingsschema’s, fysiologie en het begeleiden van atleten.

Pulse Racing geeft mobiliteit en vitaliteit terug aan mensen met een dwarslaesie

Pulse Racing geeft mobiliteit en vitaliteit terug aan mensen met een dwarslaesie

Bewegen is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een dwarslaesie hebt zijn bepaalde lichaamsdelen verlamd en kun je bijvoorbeeld je benen niet meer bewegen. En dat heeft gevolgen voor je conditie, doorbloeding en gemoedstoestand. PULSE Racing laat mensen met een dwarslaesie weer fietsen met hun eigen beenspieren door middel van Functionele ElektroStimulatie (FES). Oftewel: een manier om via elektrische prikkels verlamde spieren te activeren. Op een speciale fiets ‘de BerkelBike’ werken de dwarsleten (atleten met een dwarslaesie) aan hun mobiliteit en vitaliteit. En ze trainen samen met topatleten voor een grote internationale wedstrijd: de Cybathlon. Het doel? FES toegankelijker en bekender maken in Nederland. 

Tafelkaart met de tekst PULSE Racing

Wil jij ook je wereld veranderen?

Bezoek het VU Masterevent
HMS
Gefascineerd door het menselijk bewegen? Dan is het masterprogramma Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit de juiste keuze voor jou!
Een jongen met een muts met elektroden op zijn hoofd is aan het darten
De Research Master in Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit leert je de geheimen van het menselijk bewegingsapparaat te ontrafelen.
Opstelling PhD onderzoek in het VUmc
In de master Biomedical Technology and Physics aan de Vrije Universiteit Amsterdam verdiep je je in medische fysica, biofysica en klinische technologie.
In de master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam pak je de complexe gezondheidsuitdagingen van de toekomst aan.
In de master MPA aan de Vrije Universiteit Amsterdam ontrafel je complexe maatschappelijke gezondheidsvraagstukken waar de samenleving mee te maken heeft.

Gerelateerde opleidingen