Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Van wetenschappelijk onderzoek tot patiënt

Cardiovascular Research

Heb je interesse in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van clinical life sciences? Ben je avontuurlijk, een out-of-the-box denker die met vragen komt en samen met anderen antwoorden zoekt? Heb je een (bio)medische achtergrond en lijkt het je leuk om in een multidisciplinaire omgeving te werken? Dan is deze masteropleiding iets voor jou!

De Master Cardiovascular Research is een tweejarig internationaal programma van 120 ECTS. De opleiding biedt je een uitdagend programma wat veel breder is dan de naam van de opleiding doet vermoeden. Je hebt een hoge mate van vrijheid om te kiezen uit verschillende gespecialiseerde cursussen en een groot aantal excellente onderzoeksgroepen voor wetenschappelijke stages.

De Master Cardiovascular Research bevat verschillende tracks:

  • Imaging and Personalized Medicine (VU)
  • Cardiovascular Sciences (UvA)

Bij de track Imaging and Personalized Medicine op de VU zullen de studenten alles leren over klinisch onderzoek, personalized medicine, medical technology en imaging. Deze track focust niet specifiek op cardiovasculaire aandoeningen.

Bij de track Cardiovascular Sciences op de UvA leren de studenten alles over de ontwikkeling, diagnose en behandeling van hart- en vaat ziekten. De focus ligt op translationeel lab-onderzoek. Meer informatie over deze track is beschikbaar op de website van de UvA.

Gedetailleerde informatie over de master, toelatingseisen en aanmelden is in het Engels beschikbaar: Master Cardiovascular Research