Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Symboliek - betekenis in de kunst

Kunst is prachtig. En gaat vaak ergens over. Maar waarover? Deze cursus biedt een blik op symboliek in de kunst, van appel tot zandloper.

Vakgebied/thema: Kunstgeschiedenis en architectuur
Cursus: Kunstgeschiedenis 
Docent: Krzyzstof Dobrowolski-Onclin

Zo naar kunst kijken dat je gaat begrijpen waar die over gaat, dat is het doel van deze cursus. En zou het niet mooi zijn als u daarna minder op het bordje aan de muur, google of de audiotour was aangewezen als u door een museum loopt? Uw kennis van beeldtaal neemt toe en u krijgt handvatten hoe u kunst het best kunt beschouwen om de betekenis te doorgronden. 

De cursus bestaat uit negen thematisch opgebouwde delen over de kunst van de middeleeuwen tot aan de Verlichting met hier en daar een uitstapje naar de hedendaagse kunst. Of het nu Bijbelse motieven of heiligen zijn, personificaties, legenden, mythologie of politieke verbeeldingen – voor al deze thema’s geldt: ‘Je ziet het pas als je het doorhebt!’

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Kunst en Architectuur 

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.