Studiedag: Het Westen in zeven basiswaarden

Studiedag: Het Westen in zeven basiswaarden | fysiek

In één dag maakt u kennis met zowel de westerse geschiedenis als het westerse denken aan de hand van zeven basiswaarden.

Vakgebied/thema: Filosofie, (Cultuur)geschiedenis
Studiedag: filosofie, geschiedenis
Naam docent: drs. Evert Jan Ouweneel

We lopen ze een voor een langs: geloofsvertrouwen, eer, redelijkheid, vooruitgang, gelijkwaardigheid, authenticiteit en betrokkenheid. Zo op het eerste gezicht abstracte noties, maar in de westerse geschiedenis werden zij maar al te concreet. Hele samenlevingen werden opgebouwd en afgebroken omwille van deze idee├źn. Steeds weer werd er iets nieuws en waardevols ontdekt. We komen langs de antieke Grieken, de ridders en aristocraten van de Middeleeuwen, de moderne wetenschap en het Romantische levensgevoel om ten slotte uit te komen bij de hebbelijkheden van het heden.

Genoeg om zowel ons verleden als onszelf wat beter te leren kennen. Genoeg ook voor een tikkeltje meer grip op het rumoer in het Westen op dit moment.

Meer over deze cursus
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Filosofie en (Cultuur)geschiedenis

Foto gemaakt door: Tim Trad

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.