Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studiedag - De wereldgeschiedenis in één dag

De wereldgeschiedenis in één dag | studiedag

Vijfduizend jaar geloof, geweld, geluk en gedoe in één dag. Van de oudste beschavingen in het Oosten naar de moderne beschavingen in het Westen, en weer terug.

Vakgebied/thema: Kunst en architectuur
Studiedag geschiedenis
Naam docent: drs. Evert Jan Ouweneel

Laat u in één dag bijpraten over 5000 jaar geloof, geweld, geluk en gedoe. Van de oudste beschavingen in het Oosten naar de moderne beschavingen in het Westen, en weer terug.

Alles in het heden werd bekokstoofd in het verleden. Hoe meer je dus de geschiedenis kent, hoe minder de wereld je verbazen kan.

Waarom ontstond er in Irak een beschaving en zaten de Papoea’s ruim 5000 jaar later nog steeds in het Stenen Tijdperk? Waarom vonden de Han-dynastie in China en het Romeinse Rijk in Europa tegelijkertijd plaats? Wat is de reden dat de Europeanen eerst alleen de kusten van de wereld veroverden en pas veel later de rest? Achter deze feiten steekt een bepaalde logica. En wat blijkt: soms herhalen de patronen uit het verleden zich. Ken uw verleden en het kan zomaar gebeuren dat u ook uzelf wat beter leert kennen.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Kunst en architectuur

Afbeelding: Kyle Glenn (https://unsplash.com/photos/nXt5HtLmlgE)

Accreditaties

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.