Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Op de bres voor de Verlichting. Steven Pinker: rede & vooruitgang

Staat de Verlichting voor vooruitgang, welvaart en vrijheid, of voor individualisering en vervreemding? In vier colleges gaan we aan de hand van de hedendaagse filosoof Steven Pinker in op de waarde van de Verlichting.

Vakgebied/thema: Filosofie en religie
Cursus: Levensbeschouwing en filosofie 
Docent: Drs. Arend Klaas Jagersma

Het tijdperk van de Verlichting (1650-1800) geldt als de kraamkamer van moderne westerse waarden. Sindsdien wordt onophoudelijk gedebatteerd over de vraag hoe de nalatenschap ervan dient te worden gewaardeerd. Heeft de Verlichting bovenal bijgedragen aan wetenschappelijke vooruitgang, welvaart, persoonlijke en politieke vrijheid en maatschappelijke rechtvaardigheid, of heeft het tijdperk van de rede juist individualisering, ontbinding van waardevolle traditionele collectieven, vervlakking, instrumentalisering en vervreemding in de hand gewerkt?

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Filosofie en religie

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.