Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Langs kunstenaarsateliers in en rond Parijs (1850-1950)

Langs kunstenaarsateliers in en rond Parijs (1850-1950)

Hoe zagen de kunstenaarsateliers van de grote meesters eruit die werkten in en om Parijs, destijds het onbetwiste centrum van de kunstwereld? In vier colleges ‘bezoeken’ we de ateliers van onder meer Monet, Picasso en Modigliani.

Vakgebied/thema: Kunstgeschiedenis en architectuur
Cursus: Kunstgeschiedenis 
Docent: Dr. Yvette de Groot

Tussen 1850 en 1950 was Parijs het onbetwiste centrum van de kunstwereld. Diverse kunstenaarsateliers hadden hun artistieke thuis in en rond Parijs: westelijk van Parijs lag het ooit slaperige plaatsje Barbizon, dat door Millet aan de vergetelheid werd onttrokken: toen hij zich hier vestigde volgen andere jonge landschapskunstenaars al snel. De impressionisten hadden ateliers op diverse plekken nabij Parijs.

We ‘bezoeken’ de ateliers van Daubigny, Van Gogh en Monet. In Parijs zelf was het ateliercomplex Le Bateau-Lavoir in Montmartre beroemd: hier brachten Picasso, Van Dongen en Braque hun moderne opvattingen over kunst tot uiting. In Montparnasse stond het minstens zo beroemde ateliergebouw La Ruche, waar ongelofelijk getalenteerde kunstenaars als Soutine, Chagall, Modigliani, Brancusi en Zadkine korte of langere tijd verbleven om hier te schilderen of beeldhouwwerken te maken. In de vier colleges komen de diverse scholen en hun ateliers aan bod.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Kunst en Architectuur 

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.