Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Koningen in Groningen: Een tocht langs adel in Groninger kerken A

Een college over de Groningse adel en hun invloed op de prachtige Groningse kerken, gevolgd door een dagexcursie langs praalgraven, avondmaaltafels en adelsinrichtingen in het Groningse land.

Vakgebied/thema: Filosofie en religie
Cursus: Geschiedenis en erfgoed
Docent: Drs. Saskia van Lier

In Groningen woonden koningen. Althans: er woonden rijke landbezitters die zich koningen over hun land en in ‘hun’ kerk waanden, terwijl ze zelfs geen lagere adellijke titel bezaten. Vanwege hun grote landbezit hadden de families veel rechten, soms alleenrechten, in de plaatselijke kerk. Orgels, herenbanken, preekstoelen, rouwborden en -monumenten werden door hen betaald en vaak voorzien van het familiewapen.

In een inleidend college bespreken we deze ‘Groninger adel’ en welk stempel zij drukte op de kerken. Hoe ziet de kerkinrichting eruit van de fraaie kerken, soms zo imposant dat ze zijn opgenomen in ‘Het grootste museum van Nederland’ door het Catharijneconvent? Dit ziet u tijdens de dagexcursie naar Stedum, Pieterburen, Midwolde en Uithuizermeeden. Per luxe touringcar reist u langs een aantal van de mooiste kerken in Groningen. 


Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Filosofie en religie

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.