Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Het bouwwerk centraal - moderne architectuur thematisch benaderd

Zes bijzondere bouwopgaven bieden een grondige verdieping in de moderne architectuur: over woongebouwen, stations, bruggen, musea, muziekgebouwen en bibliotheken.

Vakgebied/thema: Kunstgeschiedenis en architectuur
Cursus: Architectuur 
Docent: Suzanne Roelofs-Hellhake

Hoe kun je moderne architectuur thematisch bekijken? Een thematische blik op uiteenlopende typen bouwwerken biedt een frisse blik op architectuur. We kijken naar woongebouwen, stations, musea, muziekgebouwen en bibliotheken. Daarbij behandelen we eerst enkele historische voorbeelden om ons vervolgens te verdiepen in de meest spraakmakende recente bouwwerken. We bespreken de kenmerken en ontwikkeling van elk type bouwwerk, zowel nationaal en internationaal, van bekende en onbekende bureaus.

We beginnen met woongebouwen: iconische villa’s, maar ook sociale wooncomplexen en nieuwe woonvormen. Daarna komen de bruggen aan bod: van tuibrug tot stedenbouwkundige ingreep. Stations zijn fraaie toonbeelden van architectuur en bouw ervan heeft enorme vlucht genomen door het toegenomen belang van hogesnelheidslijnen. Bij musea zien we hoe het museumgebouw soms bijna belangrijker lijkt te zijn dan de collectie. We bekijken de meest opzienbarende muziekgebouwen ter wereld en besluiten met bibliotheken, die van ‘boekenpakhuizen’ inmiddels belangrijke plekken voor ontmoeting en cultuur zijn geworden.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Kunstgeschiedenis

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.