Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

HOVO-Kindercollege – voor jong en oud!

Goden en superhelden in het oude Griekenland

Lees hieronder meer informatie over de inhoud, onderwijsvorm, literatuur en docent

In het oude Griekenland waren er volgens de verhalen veel goden. De meesten van hen woonden op de hoogste berg, de Olympos. Zij waren onsterfelijk en eeuwig jong, maar voor de rest leken ze precies op mensen. Ze konden gemeen zijn, elkaar bedriegen en dwarszitten. De belangrijkste god, Zeus, had moeite om de orde te bewaren en maakte bijna iedere avond ruzie met zijn jaloerse vrouw Hera. Vaak genoeg daalde een god of godin af naar de mensenwereld om de mannen of vrouwen te straffen die het te hoog in hun bol hadden gekregen.

Ook diep onder de grond, in de onderwereld, waren goden te vinden. Zij beheersten het schimmenrijk en als je daar eenmaal na je dood was beland, kon je nooit meer terug. Toch is het één man gelukt, maar het is slecht met hem afgelopen…
Daarnaast hebben in die vroege tijden heel wat stoere helden geleefd. Krachtpatsers als Herakles en Theseus hebben ijselijke avonturen meegemaakt en talloze monsters verjaagd en gedood. Anderen reden op gevleugelde paarden door de lucht of hadden vleugelschoenen aan. Er was een koning met ezelsoren, een meisje dat in een koe werd veranderd en een eentje die door een stier op zijn rug over zee werd meegenomen. En er zijn nog veel meer wonderlijke verhalen dus: op naar de Olympos! 

Onderwijsvorm: hoorcollege
Zie onder Data en contact voor informatie over online onderwijs of colleges op de VU.

Literatuur: geen

Studiebelasting: geen

Meer over deze cursus
Inleiding 
Data, kosten en inschrijven

Docent: H.L. van Dolen

Docent: H.L. van Dolen

Drs. H.L. van Dolen is werkzaam als vertaler, publicist en reisleider. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder veelgeprezen vertalingen. Ook publiceerde hij boeken voor kinderen over de Griekse mythologie, zoals ‘Op naar de Olympos!’ en voor jonge lezers een boek met verhalen uit de Oudheid, getiteld ‘De farao en de dief’. 

H.L. van Dolen

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.