Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Op zoek naar de theorie die alles in het universum beschrijft

Theorieën van Alles – filosofie en natuurkunde van Aristoteles tot Einstein | fysiek

Natuurkundigen in de 21e eeuw zijn op zoek naar een theorie die alles in het universum kan beschrijven. Voor deze zoektocht naar een ‘Theorie van Alles’ gebruiken wetenschappers nu de meest moderne technologieën, maar baanbrekende inzichten zijn voeren terug tot ver voor de wetenschappelijke revolutie.

Vakgebied/thema: Exact en medisch
Cursus natuurkunde
Naam docent: dr. Fedde Benedictus

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

In deze cursus neemt docent Fedde Benedictus u mee op een wervelende reis langs de kopstukken en sleutelmomenten die deze zoektocht hebben vormgegeven, ver voordat de moderne wetenschap zich ermee ging bezighouden. U ziet waarom de meetkunde van Euclides cruciaal is voor de theorieën van Einstein, terwijl Plato’s ideeënleer door sommigen gezien wordt als een vroege voorloper van de snaartheorie, een van de meest kansrijke maar ook controversiële kandidaten voor de Theorie van Alles.

Weliswaar verschilt ons huidige wereldbeeld van dat in de tijd van Plato, maar de moderne fysica is ondenkbaar zonder de inzichten uit de tijd vóór Einstein.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Exact en medisch

Foto: michal-matlon-0fcNFNZ6sBY-unsplash

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.