Maak kennis met de veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie

Poëzie lezen - Van Gerrit Achterberg tot Maria Barnas | online

Vindt u poëzie moeilijk? Weet u niet goed waar te beginnen? In deze cursus maakt u kennis met de rijkdom en de veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie.

Vakgebied/thema: Letteren en muziek
Cursus letteren
Naam docent: Peter Swanborn

In vijf colleges leert u het werk kennen van vijf belangrijke dichters. Docent Peter Swanborn begint de cursus met het werk van Gerrit Achterberg en sluitaf met de poëzie van Maria Barnas.

Wat waren hun inspiratiebronnen? Welke keuzes heeft de dichter gemaakt? Hoe laat het gedicht zich lezen? Wat klinkt er tussen de regels? De docent licht de gedichten toe én de poëtica van de dichter. Maar bovenal kijkt hij samen met u naar alle verschillende interpretatiemogelijkheden.

Meer over deze cursus
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren en muziek

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.