Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De rijkdom en veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie

Poëzie lezen - Van C.O. Jellema tot en met Ruth Lasters | online

Vindt u poëzie moeilijk en weet u niet goed waar te beginnen? In deze online cursus maakt u kennis met de rijkdom en de veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie.

Vakgebied/thema: Letteren en muziek
Cursus letteren
Naam docent: Peter Swanborn

In vijf colleges leert u het werk kennen van vijf toonaangevende dichters. Op het programma staan (onder voorbehoud) C.O. Jellema, Hans Tentije, Anneke Brassinga, Charles Ducal en Ruth Lasters. Welke inspiratiebronnen hadden ze en welke keuzes maakten ze? Hoe laat het gedicht zich lezen? En wat klinkt er tussen de regels? Docent Peter Swanborn licht de gedichten toe én de poëtica van de dichter. Maar bovenal kijkt hij samen met u naar alle verschillende interpretatiemogelijkheden.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren en muziek

Foto: v.l.n.r. foto 1 CO Jellema door Pieter van der Meer; foto 2 H. Tentije: Victor Schiferli; foto 3 A Brassinga: Serge Ligtenberg; foto 4 C. Ducal: Merlijn Doomernik; foto 5 R. Lasters: Nattida-Jayne Kanyachalao

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.