Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Poëzie lezen. Een introductie in de Nederlandstalige poëzie

Poëzie lezen. Een introductie in de Nederlandstalige poëzie

Vindt u poëzie moeilijk? Weet u niet waar te beginnen? Maak kennis met de rijkdom en de veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie. In ieder college bespreken we het werk van twee verwante Nederlandstalige dichters, één klassieke en één hedendaagse.

Vakgebied/thema: letteren, kunst
Cursus: letteren
Docent: Peter Swanborn

Vindt u poëzie moeilijk? Weet u niet waar te beginnen? Maak kennis met de rijkdom en de veelzijdigheid van de Nederlandstalige poëzie. In ieder college bespreken we het werk van twee verwante Nederlandstalige dichters. Eén hedendaagse als Marieke Lucas Rijneveld of Mustafa Stitou en één klassieke als Judith Herzberg of Gerrit Kouwenaar. Wat waren hun inspiratiebronnen? Welke keuzes heeft de dichter gemaakt? Hoe laat het gedicht zich lezen? Wat klinkt er tussen de regels? Peter Swanborn licht de gedichten toe én de poëtica van de dichter. Maar bovenal kijken we gezamenlijk naar alle verschillende interpretatiemogelijkheden.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.