Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Op muzikale rondreis door Eurazië

Op muzikale rondreis door Eurazië | fysiek

Hoe klinkt de rijke muziekcultuur in alle vijftien voormalige Sovjetlanden en hoe past die in de cultuur-historische context van deze landen?

Vakgebied/thema: (Cultuur)geschiedenis
Cursus geschiedenis en muziek
Naam docent: drs. Karel Onwijn

Wie op reis gaat in de vijftien voormalige Sovjetstaten komt zeer uiteenlopende muziekgenres tegen. Vertelt iemand over muziek uit de vroegere Sovjet-Unie, oftewel de Euraziatische regio, dan gaat het al snel over klassieke componisten uit Rusland, zoals Pjotr Tsjaikovski of Sergej Rachmaninov. Maar deze regio, die 550 keer groter is dan Nederland, kent een veel bredere en rijkere muziekcultuur. De Baltische landen, Oekraïne en de Kaukasus hebben een eigen klassieke muziektraditie. De voormalige Sovjetrepublieken hebben ook allemaal hun eeuwenoude volksmuziek. Musici voeren die muziek nog steeds uit met unieke authentieke instrumenten, zoals bijvoorbeeld de komoes (mondharp) in Siberië, de zurna (soort hobo) in Tadzjikistan, de doedoek (dubbelrietblaasinstrument) in Armenië  en de bandoera (soort luit) in Oekraïne. U zult uw oren niet geloven!

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen (Cultuur)geschiedenis

Foto: Karel Onwijn

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.