Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Muziek en maatschappij

Componisten en kunstenaars werken vanuit hun eigen individuele belevingswereld. Toch kan niemand zich helemaal loszingen van de omgeving waarin maatschappelijke tradities, gebeurtenissen, verwachtingen of verboden hun stempel op kunst en kunstenaars kunnen drukken.

Vakgebied/thema: Muziekwetenschap
Cursus muziekwetenschap
Naam docent: Fie Schouten

Mogen vrouwen componeren? Zijn er ex- of impliciete verboden op recalcitrante uitingen? Wat is de invloed van een oorlog of pandemie op muzikale ontwikkelingen?

In drie colleges behandelen we muziek vanuit deze bredere, maatschappelijke invalshoek, met de focus op drie markante periodes: het Wenen van begin twintigste eeuw (van Sissi tot Schönberg), de Italiaanse muziek uit de periode 1922-1943 en tot slot de muziek die tot stand kwam in coronatijd.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren en muziek

Foto gemaakt door: Luigi Rossolo

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.