Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het wilde Oosten

Sinds hun onafhankelijkheid in 1991 lopen de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de vijftien voormalige Sovjetstaten zeer uiteen.

Vakgebied/thema: (Cultuur)geschiedenis
Cursus geschiedenis
Naam docent: drs. Karel Onwijn

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Door het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 kreeg Europa aan haar oostgrens te maken met een reeks nieuwe instabiele buurstaten, die zich kenmerkten door afwezigheid van de rule of law. In een poging dit ‘Wilde Oosten’ te temmen, heeft Europa de afgelopen decennia de nodige stappen ondernomen om deze regio te laten integreren met de rest van het Europese continent. Ook in veel van deze voormalige Sovjetrepublieken zelf is de aanhang van een dergelijk pro-Europees-integratiestreven aanzienlijk gegroeid. Tegelijkertijd dwarsboomde de grootste ex-Sovjetrepubliek Rusland dit proces op steeds grotere schaal. Dat leidde onder meer tot de militaire inval in Oekraïne en de sluipende annexatie van Belarus.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen (Cultuur)geschiedenis

Afbeelding: Karel Onwijn

Accreditaties

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.