Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Armenië en Georgië in liederen, gedichten en romans

De Zuidelijke Kaukasus: land van mythen en verhalen | online

Het prachtige berglandschap en de cultuur van Armenië en Georgië oefenen al eeuwen een enorme aantrekkingskracht uit op avonturiers, tirannen, zangers, dichters en verhalenvertellers.

Vakgebied/thema: Letteren en muziek
Cursus letteren
Naam docent: drs. Judith Janssen        

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.                                                                                                            

Romantici uit Europa en Rusland ontdekten de Kaukasus in de negentiende eeuw. Onder hen waren schrijvers en dichters, zoals Dumas, Poesjkin, Lermontov. Ze bezongen de 5.000 meter hoge Kazbek in Georgië, waar de Griekse goden de eerste rebel uit de geschiedenis, Prometheus, vastketenden. Ze identificeerden zich met de exotische cultuur:  de woeste, besneeuwde bergen, de mooie wilde nomade meisjes, de vrijheidsstrijd van de Kaukasische bergbewoners tegen de imperialistische Russische tsaar. In de 20e eeuw joeg de verstikkende repressieve sfeer in de Sovjet-Rusland enkele bijzonder getalenteerde dichters en verhalenvertellers naar het verre en exotische Armenië en Georgië. Zo hervond de door Stalin vermangelde Osip Mandelstam in Armenië zijn stem. Dertig jaar later tekende Vassili Grossman voor unieke impressies van zijn reis door Armenië. 

In vijf colleges maken we een virtuele reis door Armenië en Georgië aan de hand van een selectie van gedichten, liederen, fragmenten uit films, verhalen en romans van Russische schrijvers uit de negentiende en twintigste eeuw. 

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Letteren en muziek

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.