Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De invloed van 170 jaar menselijk handelen: de aarde uit balans

Wereldwijd is er sprake van verstoringen van de mondiale kringlopen van koolstof en stikstof. De verbranding van fossiele brandstoffen, de ontginning van natuurgebieden en de wereldwijde toepassing van kunstmest zijn hiervan de oorzaak.

Vakgebied/thema: Exact en medisch
Cursus b├Ęta
Naam docent: prof. dr. Jos Verhoeven

In deze cursus leert u meer over de rol van de atmosfeer, de oceanen en de land-ecosystemen, van toendra tot tropisch regenwoud. Wat is tot nu toe het opwarmend effect geweest en wat zijn verwachtingen voor de komende tachtig jaar? Wat zijn de effecten van de oceaanverzuring die het gevolg is van de opname van CO2? En wat is de oorzaak van de hoge stikstofdepositie die momenteel in ons land zelfs bouwprojecten stillegt? Is de aarde uit haar evenwicht?

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Exact en medisch

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wij helpen u graag verder.