Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Vind oplossingen voor de problemen van morgen

Econometrics and Operations Research

Econometrics and Operations Research

Van planning en logistiek tot prijszetting en pensioen: beslissingen op deze en andere gebieden beïnvloeden ons dagelijks leven. Er zijn duizenden kansen voor econometristen met academische expertise in econometrie en operations research.

Het merendeel van de bachelorafgestudeerden in Econometrics and Operations Research vervolgt hun studie met een master (of dubbele master), of zelfs een PhD in een gerelateerd onderwerp aan de Vrije Universiteit Amsterdam voordat zij hun carrière starten.

Wat je ook kiest, je hebt uitstekende kwantitatieve en probleemoplossende vaardigheden én je kunt je oplossingen goed presenteren en bespreken. Je verlaat de universiteit met een groot netwerk van gelijkgestemden, wat je een belangrijke voorsprong geeft in je toekomstige carrière. Het harde werk dat je tijdens je studie hebt verricht, maakt je weerbaar en klaar voor de wereld.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na het behalen van je bachelor is doorgaan met je master in Econometrics and Operations Research een logische stap. Je bent dan vrij om ook vakken van andere masters te kiezen, zoals marketing, finance, business analytics of computer science. Natuurlijk kun je ook besluiten om een master te doen in een totaal andere richting, zoals Business Analytics of Finance.

Je gaat werken

Na je bachelor zijn je vaardigheden voor organisaties waardevol in elke rol waarin voorspellen, plannen, het oplossen van problemen en het optimaliseren van zaken belangrijk is. Dat kan van alles inhouden, van het optimaliseren van portfolio’s van internationale banken, tot het beheren van de magazijnen van Amazon, tot het hebben van je eigen consultancy firma. Wat je ook kiest: met je kennis van kwantitatieve methoden, programmeren en je capaciteit om elke horde die je in de weg staat te nemen, ben je perfect voorbereid op de toekomst.