Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Los grote problemen op met big data

Econometrics and Data Science

Econometrics and Operations Research

Elke seconde worden grote hoeveelheden data verzameld.

Organisaties, overheden en de samenleving hebben mensen nodig die deze data kunnen samenvatten, analyseren, interpreteren en presenteren, vaak aan mensen die geen experts zijn. Als afgestudeerde in Econometrics and Data Science ben je de ideale persoon hiervoor.

De meerderheid van de alumni van dit bachelorprogramma volgen erna nog een master (of dubbele master) in een gerelateerd veld, of gaan verder met een PhD aan de VU.

Wat je ook besluit te doen, je zult uitstekende kwantitatieve en probleemoplossende, communicatieve en presentatievaardigheden hebben. Je gaat hier weg met een groot netwerk van geestverwanten, wat je een voorsprong in je carrière zal geven. En de ervaring die je hebt opgedaan tijdens deze opleiding maakt je klaar voor de uitdagingen van vandaag.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Een master in een specialisatie die past bij het bachelortraject in Econometrics en Data Science is een logische vervolgstap na je afstuderen. Je kan kiezen uit een master in:

Je gaat werken

Met een diploma in Econometrics and Data Science, zijn je vaardigheden waardevol in elke rol waarin het afleiden van informatie uit en het nemen van beslissingen op basis van data belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van prijsmodellen voor Alibaba, het bedenken van algoritmes voor Uber, of het uitwerken van het monetair beleid voor een centrale bank. Wat je ook kiest, deze opleiding bereidt je prima voor op het oplossen van problemen, het analyseren van data in de praktijk, het effectief gebruiken van kwantitatieve methoden en het nemen van welke horde er dan ook op je pad komt.