VU Education Day

18 januari 2023
Toetsen om werkelijk te leren. Toetsen met ruimte om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. Dat is ontwikkelingsgericht toetsen. Op de VU Education Day 2023 komt dit terug.

Toetsen is veel meer dan een momentopname en een cijfer: het is een manier om werkelijk te leren. De VU Education Day 2023 gaat over ontwikkelingsgericht toetsen: toetsen met ruimte om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren.

We nemen je mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van toetsen. Dit is relevant voor iedereen die zich bezighoudt met leren, ontwikkelen en toetsen. Je ervaart welke kansen een nieuwe kijk op toetsen jou kan bieden. Ook laten we je zien welke mooie voorbeelden al worden toegepast op de Vrije Universiteit Amsterdam en daarbuiten. Samen met een flinke dosis inspiratie om breder te kijken naar leren, ontwikkelen en toetsen.

Programma VU Education Day 2023

VU Education Day begint om 12:00 uur met een feestelijke lunch. Dagvoorzitter Marijn Plomp opent de dag inhoudelijk om 13:00 uur. Daarna start het programma met een inspirerende keynote van Lambert Schuwirth, toetsexpert en Australisch hoogleraar medisch onderwijs. Schuwirth is één van de grondleggers van het concept ‘programmatisch toetsen’.
Na zijn keynote is er een breed en interactief programma. In verschillende sessies gaan we met elkaar de diepte in over leren en ontwikkelen. Je kunt je ter plekke aanmelden voor een specifieke workshop.
We doen inspiratie op voor nog beter onderwijs op de VU. Rector Jeroen Geurts sluit de dag af.

Meld je hier aan