Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studiedagen bij HOVO: kort, krachtig en intensief

13 september 2023
Studiedagen zijn eenmalige cursussen die een ochtend en een middag duren. Ze hebben een ander karakter dan de gewone cursussen: kort, krachtig en intensief. De onderwerpen zijn prikkelend, actueel en onderhoudend. Ze zijn bij uitstek geschikt om samen te bezoeken: met koffie, thee en lunch inbegrepen is het een interessant dagje uit. Daarom kunt u zich nu tegelijk met twee personen aanmelden. Er zijn studiedagen over: over wijn en over brein, een dag over de Goldbergvariaties van Bach, en een uitgebreid verhaal over de vier reuzen van de eenentwintigste eeuw.

Wat denkt u van een dag over de wijn(cultuur)? Historicus Fik Meijer gaat samen met filosoof Jacqueline Duurland in op de geschiedenis van de wijncultuur en hoe deze is genesteld in ons denken. Uiteraard mét een goed glas wijn na afloop.

Leer in één dag alles over De Goldbergvariaties. De bekende pianist Marcel Worms biedt u een unieke kans om meer te leren over deze bijzondere compositie en de bedoelingen van Bach met dit meesterwerk. Worms sluit de studiedag af met een live-uitvoering op de vleugel.

De vier reuzen van de eenentwintigste eeuw zijn het onderwerp van een ‘vergelijkend warenonderzoek’. De populaire docent Evert Jan Ouweneel neemt u in één dag mee langs de belangrijkste landen die het politieke denken van deze eeuw zullen bepalen: China, India, de Verenigde Staten en de EU.

Het brein ontrafeld. Psycholoog Andreas Wismeijer leert u alles over het meest fascinerende orgaan en hoe we het brein fit kunnen houden.

Het complete aanbod van studiedagen vindt u hier.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.