Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nieuw afdelingshoofd VU-NT2: Annemarie Nuwenhoud

1 mei 2023
Per 1 mei 2023 is Annemarie Nuwenhoud aangesteld als het nieuwe afdelingshoofd van VU-NT2, nadat zij deze functie al een aantal maanden ad interim vervulde.

Zij werkt sinds 2019 bij VU-NT2 als docentopleider Alfabetisering NT2 en coördinator van NT2 Expert, het team dat lesmethodes en toetsmateriaal ontwikkelt. Annemarie: “Ik kijk ik ernaar uit om samen met het gedreven en deskundige team verder te bouwen aan de groei en bloei van VU-NT2. Er liggen veel kansen voor nog meer kruisbestuiving tussen onze afdelingen Academy, Research, Professional en Expert, maar ook met de Faculteit der Geesteswetenschappen, met de VU en met onze externe partners.” 

Over Annemarie Nuwenhoud
Annemarie is al bijna twintig jaar werkzaam in het NT2-veld: al tijdens haar masteropleiding NT2 aan de UvA begon zij met lesgeven. Eerst aan expats, maar al snel ook aan analfabete en laaggeletterde volwassenen. Via verschillende taalbureaus heeft ze meegewerkt aan het opzetten van NT2-projecten en -kwaliteitsbeleid. Daarnaast heeft ze ook steeds NT2-les gegeven bij bedrijven en in gemeentelijke projecten. Over interculturele communicatie en alfabetisering NT2, vakgebieden die haar bijzondere aandacht hebben, heeft Annemarie twee boeken voor NT2-docenten geschreven.

Annemarie blijft als afdelingshoofd het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van NT2-lesmateriaal en zij zal ook voor een deel blijven lesgeven binnen de korte opleiding Alfabetisering & Z-route. Naast haar functie bij VU-NT2 zit Annemarie in de redactie van Les en in het bestuur van LESLLA. Bekijk hier het profiel van Annemarie.

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)