Tweede jaargang MBA-programma's feestelijk gestart

1 september 2022
In september is de tweede jaargang VU MBA-programma’s van start gegaan bij. Ruim 20 studenten werden welkom geheten door de programmadirecteuren Jost Sieweke en Janneke Oostrom en kregen diverse welkomstspeeches van onder meer de Chief Impact Officer van de Vrije Universiteit Davide Iannuzzi. De tweede lichting van VU MBA-studenten gaat de nieuwe ‘Community of change-makers’ vormen.

Na het inspirerende verhaal van Davide Iannuzzi kreeg Naiza Guttiérez, VU MBA-student van de eerste lichting, het woord. Zij reflecteerde op wat de MBA haar heeft gebracht, zowel in haar carrière als op persoonlijk vlak: ‘Er zal een moment komen dat je denkt: waarom heb ik mijn comfortabele leven overhoop gegooid om naast mijn werk weer terug de studiebanken in te gaan. Dat is heel normaal, want het is intensief maar geeft enorm veel voldoening.’ Zij ziet haar MBA niet zozeer als carrièrestap, maar vooral als een tijd waarin je veel nadenkt over wat je belangrijk vindt in je werk en in het leven. ‘Geniet ervan en neem die tijd, want dit maak je niet vaak mee. Deze MBA heeft het pad van mijn toekomst gevormd.’

Deze nieuwe lichting VU MBA-studenten is werkzaam in een breed scala aan sectoren en werkzaam bij werkgevers als KLM-Air France, Albert Heijn, DSM, Randstad, JoyPac, Rabobank en DHL. De komende 18 maanden zullen zij eens per maand van donderdag tot zaterdag bij elkaar komen om interactieve colleges en presentaties te volgen en deel te nemen aan discussies, groepsopdrachten en digitale bedrijfssimulaties.

De VU biedt enerzijds een MBA-programma International Business en anderzijds een executive MBA-programma Leading with Purpose aan. Wil je meer weten over deze programma’s? Ga dan naar MBA in International Business Executive Education - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl) en Executive MBA: Leading with Purpose Executive Education - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)

Executive MBA deelnemer Naiza Gutiérrez

Naiza Gutiérrez, Manager Billing & Collection bij LeasePlan Nederland over haar eerste maanden als VU EMBA candidate: ''Het unieke aan dit programma is dat je begint bij jezelf. Je reflecteert op wat jij belangrijk vindt, de doelen die je wil behalen en jouw ambities, pas daarna kom je te spreken over uitdagingen in je werkveld."

Meer weten?

Neem contact op!