Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Start nieuw postgraduate programma: Corporate Restructuring

23 juni 2022
In januari 2023 start bij de Vrije Universiteit Amsterdam de nieuwe postgraduate opleiding Corporate Restructuring, met de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering als partner.

Bijzonder aan deze opleiding, die ontworpen is in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering, is de multidisciplinaire insteek. De juridische, financiële en operationele aspecten in alle fasen van het herstructureringsproces komen gelijkwaardig aan bod. Deze multidisciplinaire opbouw komt ook terug in de beoogde deelnemersgroep, die bestaat uit professionals met minimaal 5 jaar ervaring, met verschillende beroepsmatige achtergronden. Zo kunnen bijvoorbeeld advocaten, financieel adviseurs, turnaround managers, bankiers en investeerders deelnemen.

Opleidingsdirecteur Herbert Rijken: "De wijziging van de faillissementswet per januari 2021 in Nederland verandert de herstructureringspraktijk. Dit heeft mede geleid tot een toenemende behoefte bij spelers in deze praktijk om hun kennis en professionaliteit op het gebied van bedrijfsherstructurering te vergroten. De meerwaarde van de opleiding Corporate Restructuring zit vooral in het versterken van het eigen functioneren door een multidisciplinair begrip van het hele herstructureringsproces. Speciale aandacht zal worden besteed aan de noodzakelijke vaardigheden op het gebied van crisismanagement, stakeholdermanagement en het managen van het onderhandelingsproces. Daarvoor hebben we collega's uit de verschillende vakgebieden bij elkaar gebracht."

Een van de hoofddoelstellingen van de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering is het verbeteren en verbreden van kennis en inzicht op het gebied van bedrijfsherstructureringen. De opleiding sluit naadloos aan bij deze doelstelling. Voor de Vrije Universiteit Amsterdam versterkt deze nieuwe opleiding het aanbod van executive opleidingen in de financiële en management discipline.

De eenjarige deeltijd opleiding Corporate Restructuring gaat in januari 2023 van start. Meer informatie op de website en via programmacoördinator Michelle Habets (cr.sbe@vu.nl/ 020-598 6159).

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe