Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Oratie Miranda Klaver

21 september 2022
Op 22 september vindt de oratie plaats van VU-hoogleraar Miranda Klaver: Verlangen naar een hemel op aarde? De verbeelding van het charismatisch christendom.

De wonderlijke wereld van het charismatisch christendom: netwerk christendom, megakerken, pinksterkerken en vernieuwingsbewegingen

Over pinksterkerken, charismatische religieuze leiders en charismatische groepen bestaat veel verwarring. In haar oratie geeft hoogleraar antropologie van religie Miranda Klaver een overzicht van verschillende typen charismatisch christendom met behulp van een benadering van religie als verlangen en verbeelding.

Door te kijken naar religieuze praktijken, onderscheidt Klaver vier typen: netwerk christendom, megakerken, gevestigde pinksterkerken en charismatische vernieuwingsbewegingen. Wat deze wereldwijd groeiende beweging met elkaar verbindt, is de aandacht voor de Heilige Geest en bijzondere ervaringen zoals profetie en goddelijke genezing. Door de persoonlijke ervaring van de Geest weten de gelovigen: God is actief betrokken in deze wereld.

De oratie vindt plaats op 22 september 2022 om 15.45 in de Aula. De bijeenkomst is ook online te volgen.