Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Oratie David Gushee

3 mei 2022
Op 4 mei 2022 om 15.45 vindt de oratie 'Defending Democracy from its Christian Enemies: A Central Task for Christian Social Ethics Today' van hoogleraar David Gushee plaats. Hij wordt benoemd op de leerstoel Christelijke Sociale Ethiek.

David Gushee houdt zijn oratie over de ontdekking dat de christelijke ethiek de democratie van vandaag moet verdedigen tegen haar reactionaire christelijke vijanden. Maar het is geen nieuw probleem volgens hem.

Veel christenen zijn getraind om democratie te waarderen en aan te nemen dat deze verenigbaar is met het christendom. Maar dit kan niet langer worden aangenomen, aangezien christelijke steun voor autoritaire en eerlijk gezegd antidemocratische politici en regimes overal ter wereld zichtbaar is - ook in 's werelds oudste democratie, de Verenigde Staten. Nu moet de democratie worden verdedigd tegen reactionaire christenen. Dit lijkt een nieuw probleem, maar de geschiedenis leert dat het een herhaald patroon is. Wat doen we er nu aan? We strijden hard voor democratie als een taak van de christelijke ethiek.

De oratie is tevens online te volgen via deze link.

Kijk op de website van de Unie-ABC voor meer informatie.