Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

One earth, one family, one future

15 december 2022
Op 14 december had de VU Amsterdam de eer om H.E. Ambassadeur mevrouw Reenat Sandhu, mevrouw Tara Pathak, eerste secretaris cultuur en Krish Gupta, directeur van het Gandhi Centre te verwelkomen.

Op 14 december had de VU Amsterdam de eer om H.E. Ambassadeur mevrouw Reenat Sandhu, mevrouw Tara Pathak, eerste secretaris cultuur en Krish Gupta, directeur van het Gandhi Centre te verwelkomen. Rector Jeroen Geurts opende het Rondetafelgesprek waar 16 VU wetenschappers en studenten aangeschoven waren om van gedachten te wisselen over het intensiveren van onze samenwerkingen met India. India is sinds 1 december voorzitter van G20 en streeft ernaar stappen te zetten voor een betere wereld. We bespraken hoe belangrijk het is dat de internationale academische wereld samenwerkt met overheden, bedrijven en burgers om die ambitie te verwezenlijken. De diverse groep VU-wetenschappers uit de meest uiteenlopende disciplines, van informatica tot spiritualiteit, van taalkunde tot econometrie en natuurkunde, hebben zich gecommitteerd aan een duurzame VU-India programmering. De Rector lanceerde een VU – India mini grant scheme om onze impact te vergroten. VU-wetenschappers kunnen de beurs aanvragen voor projecten met Indiase partners.

Na het Rondetafelgesprek hebben de aanwezigen met zo'n 100 studenten en medewerkers een verlaat Diwali gevierd en genoten van heerlijk Indiaas buffet. Het International Office zou graag professor Sharda Nandram willen bedanken voor het begeleiden van de openingsceremonie en het aansteken van de kaarsen, Edith Nordmann voor haar uitnodiging aan studenten om kennis te maken met de NICCT-community, en niet in de minste plaats onze studenten die optraden en entertainment verzorgden.