Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoek van de VU: De natuur in!

21 juni 2022
Voel je binnen 5 minuten beter: kijk naar de natuur, zélfs op beeld.

Dat de natuur stress vermindert en voor meer ontspanning zorgt, was al bekend, maar nog niet dat alleen al ernaar kijken helpt om negatieve gedachten en gevoelens beter te verwerken. Psycholoog Daphne Meuwese deed er onderzoek naar. De herstellende kwaliteiten komen waarschijnlijk doordat de natuur direct een positief gevoel ontlokt en aandacht vraagt zonder dat het moeite kost. Dit proces gaat zo snel dat natuur al binnen vijf minuten een positieve invloed heeft op hoe je je voelt, zelfs op beeld. Lees erover in dit artikel: Binnen 5 minuten beter voelen: kijk naar de natuur, óók op beeld.

Nog leuker is het natuurlijk om wél naar buiten te gaan. Bij HOVO Amsterdam starten binnenkort twee cursussen die niet alleen óver de natuur gaan, maar zelfs ín het groen plaatsvinden: 

  • Land art in de polder – Bezoek met HOVO de unieke collectie landschapswerken in de Flevopolder: dichtbij Amsterdam maar voor velen onbekend (startdatum: 22 augustus, beperkt aantal plaatsen).
  • Ik wandel, dus ik denk (even niet) – Katja Rodenburg neemt u mee naar het groene Buitenveldert in deze inspirerende dag over filosofie en wandelen (datum: 2 september, beperkt aantal plaatsen).

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.