Nieuwe workshopreeksen Mixed Classroom

22 maart 2022
Hoe kun je op een ontspannen manier omgaan met de diversiteit in je studentengroep? Of, sterker nog: hoe kun je het potentieel aan kennis en perspectieven van deze diversiteit benutten en cultiveren? Kunnen jouw lessen een veilige plek zijn om te leren en van gedachten te wisselen? Hoe ga je om met gevoelige onderwerpen die mogelijk de sfeer sterk beïnvloeden?

Op deze vragen gaan we in tijdens de workshopreeks ‘Mixed Classroom’ van LEARN! Academy waarin we aan de slag gaan met het VU Mixed Classroom onderwijsmodel. Dit model is ontwikkeld voor docenten die op een eenvoudige en positieve manier de onderwijskwaliteit willen verhogen door bij te dragen aan een respectvolle en een inclusief klimaat in de klas.

Workshopreeksen Mixed Classroom
Wil jij met plezier en ontspannenheid de diversiteit van je klas vieren en benutten ten goede van het leervermogen van je studenten? Doe deze lente mee met een van de workshopreeksen Mixed Classroom. Deelname is kosteloos voor VU-docenten.

Serie 20: Donderdag 31 maart, 7 en 14 april 2022 (10.00 - 13.00 uur)
Serie 21: Dinsdag 10, 17 en 24 mei 2022 (10.00 - 13.00 uur)

Elke serie bestaat uit drie dagdelen. Tijdens deze workshop ontwikkel je concrete leeractiviteiten volgens de drie fasen beschreven in het Mixed Classroom onderwijsmodel. In dit interactieve programma verkennen we relevante literatuur, bespreken we moeilijke momenten in de klas in intervisie-sessies, en geven we feedback op leeractiviteiten of ontwerpkeuzes. Dit programma wordt middels de beoordeling van een portfolio afgesloten met een certificaat.

Informatie en aanmelden