Inclusief onderwijs = beter onderwijs?

24 februari 2022
Hoe kun je op een ontspannen manier omgaan met de diversiteit in je studentengroep? Sterker nog, hoe kun je de potentie daarvan aan kennis en perspectieven benutten en cultiveren? Kunnen jouw lessen een veilige plek zijn om te leren en van gedachten te wisselen? Hoe ga je om met gevoelige onderwerpen die de sfeer sterk kunnen beïnvloeden?

Het Mixed Classroom Educational Model is ontwikkeld voor docenten die op een eenvoudige en positieve manier de onderwijskwaliteit willen verhogen door bij te dragen aan een respectvolle en een inclusief klimaat in de klas.

Het Mixed Classroom Model stelt je in staat om:

• de diversiteit in je klas in te zetten als een rijkdom
  • een veilige sfeer te creëren waarbij elk individu zich betrokken voelt
  • de leerervaring te versterken door goed onderbouwde interventies

Wil jij met plezier en ontspannenheid de diversiteit van je klas vieren en benutten ten goede van het leervermogen van je studenten? Wil je leren van collega’s en met hen daarover van gedachten en ervaringen wisselen?

Workshops Mixed Classroom
Er zijn weer een aantal Mixed Classroom in Practice workshop series gepland.
Data:
Serie 19: Dinsdag 15, 22 en 29 maart 2022 (10.00 - 13.00 uur)
Serie 20: Donderdag 31 maart, 7 en 14 april 2022 (10.00 - 13.00 uur)
Serie 21: Dinsdag 10, 17 en 24 mei 2022 (10.00 - 13.00 uur)

Elke serie bestaat uit drie dagdelen. Tijdens deze workshop ontwikkel je concrete leeractiviteiten volgens de drie fasen beschreven in het Mixed Classroom onderwijsmodel. In dit interactieve programma verkennen we relevante literatuur, bespreken we moeilijke momenten in de klas in intervisie-sessies, en geven we feedback op leeractiviteiten of ontwerpkeuzes. Dit programma wordt middels de beoordeling van een portfolio afgesloten met een certificaat.
Inschrijven voor de workshopreeks kan via dit inschrijfformulier.

We kijken er naar uit je te zien!

Snelle navigatie LEARN! Academy

VU Teaching & Learning Centre

Ga hier direct terug naar de homepage van de LEARN! Academy.
Veelbezochte cursussen: BKOSKOLeergang Onderwijskundig Leiderschap
Cursussen per doelgroep: juniordocenten en PhDsdocenten en leidinggevendencommissies en teams

Wilt u een vraag aan een van onze medewerkers stellen? Neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken Hoger Onderwijs, learnacademy@vu.nl.
Of bel ons op: 020 598 4263. (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Carin Weitering