Grote studenttevredenheid binnen Faculteit der Geneeskunde VU

31 mei 2022
Uit de resultaten van de NSE 2022 blijkt dat de studenten ook dit jaar weer zeer tevreden zijn over de opleidingen van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam.

De bachelor Geneeskunde staat dit jaar op de eerste plaats in vergelijking tot de andere geneeskunde opleidingen. De master Geneeskunde staat op de derde plaats. Zowel de bachelor als de master studenten waarderen de docenten en voelen zich betrokken bij de opleiding. Bovendien vinden studenten het onderwijs uitdagend. Aansluiting bij de beroepspraktijk wordt vooral door de master studenten ook als een pluspunt gezien.

Ook de masters Oncology en Cardiovascular Research en de beide post-initiële masters Epidemiologie en Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs scoren bovengemiddeld op algemene tevredenheid. Net als vorig jaar springt de master Epidemiologie er met een zeer hoge score bovenuit. Opvallend is dat deze opleiding zeer goed is beoordeeld op nagenoeg alle thema’s, waaronder docenten, inhoud, wetenschappelijke vaardigheden en afstandsonderwijs. Studenten van de masters Oncology en Cardiovascular Research zijn zeer te spreken over de docenten en de inhoud van het onderwijsprogramma en ervaren de opleiding als uitdagend. De master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs doet het goed op de thema’s docenten, aansluiting op de beroepspraktijk en betrokkenheid.

Op 31 mei 2022 zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2022 bekend gemaakt door Studiekeuze123. De NSE geeft studenten de mogelijkheid om de eigen opleiding te beoordelen op een groot aantal onderwijsgerelateerde thema’s.