Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Goed idee? Vraag een subsidie aan.

27 juni 2022
Heb jij een goed idee voor een project of evenement met impact, een plan met een hart voor maatschappij en wetenschap? Wil je een positieve invloed hebben op kennis delen of vermeerderen? Zie je kansen om een verschil te maken, misschien in samenwerking met andere wetenschappelijke disciplines? Én heeft jouw idee ook een relatie met de Vrije Universiteit Amsterdam of het Amsterdam UMC? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een subsidie van de VUvereniging!

De VUvereniging/VCAS subsidieert jaarlijks voor meer dan € 1 miljoen verschillende projecten en activiteiten.

Voor een betere wereld 
De VUvereniging geeft jaarlijks meer dan een miljoen uit aan plannen die een verschil maken. Projecten of evenementen die bijvoorbeeld bijdragen aan een betere patiëntenzorg, het verbinden van wetenschap met maatschappij, ondersteuning van studenten of ideeën die bijdragen aan kennis die gezien mag worden en die we graag breder delen. 

Informatieronde: toetsen van ideeën c.q. geven van advies 
Je kunt je idee direct als volledige aanvraag indienen (zie ‘Aanvraag indienen’). Als je nog vragen hebt, of je wilt je idee toetsen, dan kan je meedoen met de informatieronde. 
Zet voor de informatieronde je idee, kort maar krachtig, op een A4 en deel dat met ons. Op woensdag 29 juni, dinsdag 5 juli en woensdag 20 juli is er op de VU-campus of digitaal gelegenheid om eventuele ideeën en/of aanvragen kort te bespreken/te toetsen. 

Dien uiterlijk 1 week van te voren een korte samenvatting van maximaal één A4 van je aanvraag in bij vereniging@vu.nl. Vervolgens zul je van de VUvereniging een uitnodiging ontvangen voor de toetsingssessie op een van de genoemde data.

Aanvraag indienen 
Na de informatieronde kan je aan de slag met de volledige aanvraag. Het format van de aanvraag kan je hier vinden (kijk bij Aanvragen en Verantwoorden). De uiterste inleverdatum van je subsidieaanvraag is 15 augustus. Uiterlijk december 2022 krijg je bericht of je aangevraagde subsidie is toegewezen. 

Onze subsidieprojecten en leden 
Op vuvereniging.nl/wijsteunen staan de projecten die in 2022 worden ondersteund. Op vuvereniging.nl/subsidie vind je onze subsidieregeling.