Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Déjà VU 2022: hét zomerfestival voor de voltallige VU-community

20 juni 2022
Voor de eerste keer in de geschiedenis van de VU stroomde de zonovergoten campus op donderdagavond 16 juni vol met oud-studenten van allerlei leeftijden voor Déjà VU, hét zomerfestival voor de voltallige VU-community. Samen met studenten en medewerkers genoten de alumni van een veelzijdig programma met theater, flitscolleges, muzikale optredens, een festivalmarkt, film en talkshows.

De Abraham Kuyper Lezing van Vrije Schrijver Babs Gons markeerde de start van een onvergetelijke avond. Daarna, bij het hoofdpodium, werd een dansende menigte meegevoerd in spetterende optredens van Brotherhood Brassband, S10, Gaidaa, Froukje en Gallowstreet. Het Nieuwe Universiteitsgebouw was ondertussen de locatie voor wetenschap. Hier werden geanimeerde discussies gevoerd over onderwerpen als nepnieuws en complotten in tijden van crises, grondrechten en de zoektocht naar geluk.  

Flitscolleges 
Er was volop aandacht voor gezond leven in de flitscolleges ‘Healthy poison’ van Freek Vonk en ‘Prevention is better’, verzorgd door Andrea Maier. Marc Kaptein, Maaike Muntinga en Geert Kazemier spraken over ‘personalised medicine’, terwijl verderop de start-up Fitsurance klaar stond om de gezondheid en bloedwaarden van bezoekers te checken.  

Van VU-geschiedenis tot Open Mic-sessions 
Innovatie als onderdeel van de rijke VU-geschiedenis stond centraal in de presentaties van Liselotte Neervoort, Ab Flipse en Willemien van Dijk. Ondertussen lieten rappe tongen van zich horen in de Best of Open Mic sessions van 3D en Griffioen, en werden aanwezigen in een doodstille Rialto-zaal gegrepen door de Iraanse roadmovie ‘Hit the road’. 

Het VU-gevoel 
Het was een avond om weer even het VU-gevoel te ervaren, oude bekenden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Een waar feest om al die 2.000 enthousiaste mensen zo bij elkaar te zien. Wil je nog even nagenieten, of heb je dit unieke evenement gemist? Onderaan deze pagina vind je de links naar de aftermovie, de reportages van VU Campusradio en kun je de Abraham Kuyperlezing en een talkshow terugkijken.  

Terugkijken
Wil je het festival van 2022 terugkijken? Of kon je er niet bij zijn? 

Save the date voor editie 2023

Noteer de datum voor de volgende Déjà VU alvast in je agenda: donderdag 15 juni 2023!

Foto: Yvonne Compier