De nominaties voor de FSW Onderzoeksprijzen 2021

10 januari 2022
De Faculteit der Sociale Wetenschappen kent jaarlijks drie onderzoeksprijzen toe: een masterthesisprijs, een dissertatieprijs en een onderzoeksprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op 21 januari, na de Talmalezing. Dit zijn de genomineerden van dit jaar.

Nominaties FSW Onderzoeksprijs (senior) 2021

De FSW Onderzoeksprijs is een erkenning voor de meest aansprekende, veelbelovende en originele onderzoeksprestaties. Elke wetenschappelijke afdeling van FSW mag één kandidaat voordragen. Dit jaar wordt FSW Onderzoeksprijs toegekend aan een senior onderzoekstalent. Volgend jaar zal de prijs worden toegekend aan een junior onderzoekstalent.

Wouter van Atteveldt (Communicatiewetenschap)

Alfons van Marrewijk (Organisatiewetenschappen)

Irene Stengs (Sociale en Culturele Antropologie)

Theo van Tilburg (Sociologie)

Wolfgang Wagner (Bestuurswetenschap en Politicologie)

Op de FSW Grants en Prijzen-pagina vindt u meer informatie over de onderzoeksthema's van de genomineerden.

Nominaties FSW Dissertatieprijs 2021

De FSW Dissertatieprijs heeft tot doel de hoge kwaliteit van empirisch onderzoek op het brede terrein van de sociale wetenschappen te verhogen. De toekenning van de FSW Dissertatieprijs staat open voor alle oud-promovendi van FSW die hun proefschrift in de afgelopen twee jaar aan de faculteit hebben verdedigd. Elke wetenschappelijke afdeling van FSW mag jaarlijks één kandidaat voordragen.

Ludo Glimmerveen (Organisatiewetenschappen)
Citizen Participation: Bargaining over boundaries in the organization of care services

Jesse Jonkman (Sociale en Culturele Antropologie)
Underground Politics: Socio-Territorial Relations, Citizenship, and State Formation in Gold-Mining Regions in Chocó, Colombia [Dissertatie onder embargo]

Margo van Kemenade (Communicatiewetenschap)
Moral Concerns of Caregivers about Social Robots in Eldercare

Lucille Mattijssen (Sociologie)
Non-standard Employment: Prospect or Precarity?

Biejan Poor Toulabi (Bestuurswetenschap en Politicologie)
The Myth of the Poor Man's Atomic Bomb and the Politics of Proliferation: Knowledge, Method, and Ideology in the Study of Chemical, Biological, and Nuclear Weapons

Op de FSW Grants en Prijzen-pagina vindt u meer informatie over de dissertaties van de genomineerden.

Nominaties Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs 2021

De Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs is de prijs voor de beste masterthesis op het gebied van sociaal-wetenschappelijk onderzoek. De masterthesis moet beoordeeld zijn met minimaal een 8 en zijn afgerond en beoordeeld maximaal 1 jaar voor de indieningsdatum. Elke masteropleiding van FSW mag een scriptie voordragen.

Marie de Vries (Bestuurskunde)
Mensen die namens dieren spreken - Een onderzoek naar morele dilemma’s die handhavers van dierenwelzijn ervaren en de eventuele invloed van het antropocentrisme hierop

Manon Brabander (Beleid, Communicatie en Organisatie)
Het belang van onderlinge relaties: Een mixed-method onderzoek naar de invloed van onderlinge relaties met collega’s van binnen en buiten het team op voice behavior van medewerkers

Danique Pach (Communicatiewetenschap)
The effect of AI deepfake videos on message credibility. A study about the causality between deepfakes and message credibility, sharing intention and the effect of source credibility and priming

Cato Janssen (Culture, Organization and Management)
Gen(der)erations at work. Working life, career progression, and work-life balance at DAF Trucks Eindhoven

Sietske van der Vliet (Politicologie)
Voting with the Heart or with the Head? An Experimental Study on Tactical Voting in Systems of Proportional Representation

Anastasiia Omelianiuk (Sociale en Culturele Antropologie)
Making the unconscious conscious. Subjectivities of migrant women from post-Soviet countries in Berlin

Eva M Vaes (Sociologie)
Do side jobs during tertiary education pay off? A study of job search duration in the Netherlands

Sam van Grondelle (Societal Resilience)
Caught between good intentions and limiting structures - Organizational programs for newly arrived refugees in the Netherlands the implications for the long term labor integration of refugees

De winnaars van deze prijzen worden bekend gemaakt op 21 januari 2022, na de Talmalezing. In de Talmalezing zal Kees Boersma nieuwe organisatorische benaderingen en innovatief gebruik van data in crisisbeheer en humanitaire respons introduceren en kritisch bespreken. Het evenement vindt plaats via Zoom. Meer informatie over het evenement en een link vindt u hier.