Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Cursus Penitentiair recht

10 mei 2022
In deze cursus wordt aan de hand van de meest recente jurisprudentie van de beroepscommissie van de RSJ alsmede recente wetswijzigingen ingegaan op de materiële en formele rechtspositie van de gedetineerde.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. formele aspecten van de beklag- en beroepsprocedure, het systeem van promoveren en degraderen, plaatsing en overplaatsing, verlof, voorwaardelijke invrijheidstelling, ordemaatregelen, disciplinaire straffen en diverse materiƫle rechten van gedetineerden (voeding, luchten, roken, etc.).

Cursusleider Sonja Meijer: ''Een verdiepende cursus over de meest actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie en wetgeving met betrekking tot het penitentiair recht die zeer positief wordt gewaardeerd door leden en medewerkers van de RSJ.''

Voor wie is deze cursus?
Advocaten, gespecialiseerd het penitentiair recht. Basiskennis van het penitentiair recht wordt verondersteld. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Datum + tijd
Dinsdag 14 juni 2022 van 13.00 tot 17.30 uur.

Meer informatie en inschrijven.