Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Communicatiewetenschapper Katalin Balint ontvangt Aspasia-beurs

3 augustus 2022
Communicatiewetenschapper Katalin Balint van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft een Aspasia-beurs ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Aspasia stimuleert de doorstroom van vrouwelijke universitair docenten naar hogere universitaire functies.

Balint is onderzoeker bij de afdeling Communicatiewetenschap met als specialisatie Mediapsychologie. Haar belangrijkste focus is de mediapsychologie van audiovisuele verhalen. Momenteel doet Balint onderzoek naar de psychologische effecten van narratieven op empathie en zelfonthulling. Balint: "Ik zou graag willen uitzoeken hoe bepaalde kenmerken van de narratieven, zoals de vorm of complexiteit van de structuur, van belang kunnen zijn bij dit effect."

Balint is erg blij met de prestigieuze Aspasia-beurs. Ze wil die graag gebruiken om een aantal van de onderzoeksideeƫn uit haar Vidi-beurs over narratieve complexiteit te realiseren.

Aspasia moet ervoor zorgen dat meer vrouwelijke universitair docenten doorstromen naar hogere universitaire functies, omdat vrouwen hoger op de carriĆØreladder ondervertegenwoordigd zijn. De Aspasia-beurs is ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de koepelorganisatie Universiteiten van Nederland en NWO.