Boekpresentatie en digitaal herdenkingsmonument.

11 april 2022
Op woensdagmiddag 20 april zal een herdenkingsbijeenkomst en symposium plaatsvinden rondom het oorlogsmonument van de Vrije Universiteit. Hierbij wordt een digitaal monument onthuld en zal het boek 'Een oorlogsplaquette ontrafeld' worden gepresenteerd.

Tegenover de aula in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam bevindt zich een herdenkingsmonument met daarop de namen van de leden uit de universitaire gemeenschap die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Op het digitaal monument (vanaf 20 april online) zullen al de oorlogsslachtoffers worden herdacht met een korte biografie.

Alle informatie over deze bijeenkomst kun je vinden in onze agenda.

Aanmelden
De toegang tot de boekpresentatie is vrij. Op de receptie is het boek verkrijgbaar.
U wordt, met het oog op de catering, verzocht zich voor 15 april a.s. aan te melden bij het Historisch Documentatiecentrum
: hdc@vu.nl

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de VUvereniging.