Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Aletta Kraneveld nieuwe decaan

13 juli 2022
Het College van Bestuur heeft prof. dr. Aletta Kraneveld benoemd tot decaan van de Faculteit der Bètawetenschappen met ingang van 1 december 2022.

Aletta Kraneveld is in 1994 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht in de farmacologie. In 2016 werd zij hoogleraar “Interdisciplinary Translation Pharmacology” aan diezelfde universiteit. Momenteel is zij daar naast hoogleraar ook vice-decaan onderzoek van de faculteit Bètawetenschappen. Zij heeft nationaal en internationaal diverse leiderschapsrollen vervuld, onder meer op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en integriteit. Vanuit haar huidige positie speelt zij een belangrijke rol bij de implementatie van Erkennen en Waarderen. Haar leiderschapsstijl is open, voorkomend met respect naar allen en met een goed oog voor de balans in belangen. Dit past in de leiderschapscultuur van Art of Engagement. Daarnaast beschikt Aletta Kraneveld over een groot nationaal en internationaal netwerk.

Aletta Kraneveld: "Mijn hart gaat uit naar onderwijs en fundamenteel onderzoek: de basis voor innovatieve ontwikkelingen voor de maatschappij. Samen met de mensen van de faculteit en het CvB hoop ik de veerkracht van de faculteit verder te versterken."

Esther van den Hengel, directeur bedrijfsvoering, is erg blij met de benoeming van Aletta Kraneveld: “Zij heeft veel nationale en internationale leiderschapservaring en is daarom een heel goede kandidaat voor deze belangrijke functie in onze complexe en ambitieuze faculteit. Haar manier van besturen en verbindend vermogen passen goed bij de collegiale en directe manier waarop wij binnen de faculteit met elkaar omgaan.”

Het CvB en de faculteit zijn ervan overtuigd dat met Aletta Kraneveld een waardige opvolger is gevonden voor de huidige decaan, Guus Schreiber. Met haar visierijke, rustige en open wijze van besturen, zal Aletta Kraneveld de VU-gelederen versterken. Haar verbindend vermogen zal haar helpen samen met studenten en medewerkers de ingezette koers vast te houden en de ambities van de faculteit te verwezenlijken.

De werving en selectie is volgens de geldende benoemingsprocedure verlopen, waarbij vertegenwoordigers van de jonge academische gemeenschap en medezeggenschap nauw betrokken zijn geweest.