2021: Een impactvol jaar voor de VU-gemeenschap

28 juni 2022
Door corona, stijgende studentenaantallen en de invoering van het nieuwe bedrijfsvoeringslandschap (MARS) werd de creativiteit en veerkracht van studenten en medewerkers in 2021 op de proef gesteld. Maar er zijn ook veel mooie momenten om op terug te kijken, zoals de afsluiting van het Kuyperjaar, samenwerkingen die verder zijn gebracht en het afscheid van rector Vinod Subramaniam. In het Jaarverslag 2021 kijken we terug op een veelbewogen jaar.

In 2021 zette de VU als medeorganisator van Impact 2021 de maatschappelijke bijdrage van wetenschap op de agenda. Omdat corona nog een bepalende invloed had op het werken en studeren werd op de campus een coronasnelteststraat geopend. En tijdens de Alarmdag in april werd een kartonnen Abraham Kuyper te water gelaten om aandacht te vragen voor de bekostiging van het hoger onderwijs. De VU tekende als eerste universiteit het Amnesty manifest tegen seksueel geweld, en bracht zestien mooie initiatieven bij elkaar om - onder de vlag A Better World @VU - onze bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven te laten zien.

Benieuwd naar deze verhalen en meer inspirerende voorbeelden van de VU in 2021? Op de website jaarverslag.vu.nl vind je het volledige Jaarverslag 2021. Ook staat hier de visuele terugblik ‘Vrije Universiteit Amsterdam: Spiegel van de samenleving 2021’.