VU in top 50 meest populaire studies onder werkgevers

16 september 2021
De Vrije Universiteit Amsterdam staat maar liefst 7 keer in de top 50 van de meest populaire studies in 2021 onder werkgevers. De master Econometrics and Research staat zelfs op plek 3. Dit blijkt uit een onderzoek van carrièreplatform Magnet.me naar het aantal keer dat studenten werden benaderd door werkgevers gebaseerd op basis van hun studieachtergrond.

Meest populaire studies onder werkgevers
Net als afgelopen jaar heeft het carrièreplatform uit Rotterdam een lijst met de meest populaire opleidingen onder werkgevers uitgebracht. Dit jaar is de masteropleiding Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de meest populaire studie onder werkgevers. Studenten die deze opleiding volgen werden het afgelopen jaar gemiddeld het meest benaderd door recruiters op het platform. Op plek twee staat de opleiding Business Administration aan de TIAS School for Business and Society. Op de derde plek staat de masteropleiding Econometrics and Operations Research van de VU Amsterdam.

Zeven populaire VU-opleidingen
De masteropleiding Econometrics and Operations Research aan de School of Business and Economics (SBE) staat op de derde plek, gevolgd door de master Artificial Intelligence aan de faculteit der Bètawetenschappen (BETA) op de twaalfde plek, de master  Business Administration en Marketing (beiden SBE) op de vijftiende en zestiende plek, de master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) op de zeventiende plek, de master Management, Policy-Analysis & Entrepreneurship in Health and Lifesciences (BETA) op de 37e plek en tot slot de master Rechtsgeleerdheid op de 45e plek.

Magnet.me
Magnet.me is online carrièrenetwerk voor studenten en young professionals. Werkgevers kunnen recruitmentevenementen, stages en banen plaatsten op Magnet.me.