Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Verkiezing Jonge Theoloog des Vaderlands barst los

8 november 2021
Zes jonge theologen van zes verschillende onderwijsinstellingen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021/2022.

Marieke van der Linden is de kandidaat die vanuit de Faculteit Religie en Theologie van de VU meedoet. Marieke is recent afgestudeerd aan de onderzoeksmaster Religion and Theology met haar onderzoek naar hoop in een seculiere tijd. In reactie op de corona-crisis heeft zij zich verdiept in het belang van hoop in tijden van grote onzekerheid, waarbij ze zich afraagt wat hoop is, hoe het zich manifesteert in een seculiere samenleving en hoe we onderscheid kunnen maken tussen religieuze en niet-religieuze vormen van hoop.

Stemmen kan tot 15 november. De uitslag wordt bepaald door deze internetstemming en de winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 28 november tijdens de uitzending van ‘Jacobine op 2’ (KRO-NCRV) om 17.10 uur op NPO 2. Stem daarom hieronder op je favoriete Jonge Theoloog des Vaderlands!

Wil je meer weten over deze jonge theologen en waar zij voor staan? Klik dan op hun foto en lees de bijhorende essays die zij geschreven hebben en bekijk de video waarin zij zich aan jou voorstellen.

Stemmen via: https://www.nachtvandetheologie.nl/cbxpoll/jonge-theoloog-des-vaderlands-2021-2022/

Bekijk hier het filmpje waarin Marieke zich voorstelt