Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Universiteiten presenteren platform voor Leven Lang Ontwikkelen

23 november 2021
Van bedrijfskundige tot ingenieur en van communicatieprofessional tot landbouwkundige. Of je nou de wereld wilt verbeteren, of je kansen op de arbeidsmarkt, je kunt je blijven ontwikkelen aan de universiteit. De universiteiten van Nederland lanceren 23 november het nieuwe onlineplatform www.universitairdoorleren.nl.

Voorzitter Pieter Duisenberg van Vereniging Universiteiten van Nederland: “Ons werkende leven en de arbeidsmarkt zijn sterk veranderd. We realiseren ons steeds meer dat het belangrijk is om je te blijven ontwikkelen.” Net als de onderwijsaanbieders in het mbo en hbo willen de Nederlandse universiteiten het onderwijsaanbod voor professionals inzichtelijk maken. Voor wie door wil leren aan de universiteit starten zij daarom met dit nieuwe online platform, waarop hun opleidingen en cursussen beter zichtbaar worden.

Ruim 1100 opleidingen, cursussen en trainingen
Op het online platform https://universitairdoorleren.nl/ bieden de veertien universiteiten waaronder de Vrije Universiteit Amsterdam op dit moment 1.106 modules aan, in een enorme variëteit wat betreft inhoud, lengte en opbouw. Je kunt er workshops van een paar dagen vinden zoals Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen, maar ook de achtdaagse leergang Sport en recht, of een deeltijd Master of Science in Business Administration (Bedrijfskunde).

Het aanbod op het online platform is continue in beweging. In overleg met bedrijven en maatschappelijke organisaties ontwikkelen universiteiten steeds nieuwe programma’s, die aansluiten bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Door Leven Lang Ontwikkelen aan de universiteiten aan te bieden ontstaat er ook een andere wisselwerking met de samenleving: deelnemers aan opleidingen brengen praktische inzichten over aan wetenschappelijke docenten.

Heb je vragen of persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op

Stuur een e-mail naar professionals@vu.nl

Contactpersoon

Marleen Stieger