Resultaten NSE 2021: Studenten positief over onderwijs SBE

24 juni 2021
Op 23 Juni zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) bekend gemaakt door Studiekeuze123. De NSE geeft studenten de mogelijkheid om de eigen opleiding te beoordelen op een groot aantal onderwijsgerelateerde thema’s.

SBE studenten waarderen hun faculteit met een score van 3,87 (van 5). Ze zijn tevreden over de inhoud (3,82) maar ook over de betrokkenheid en het contact binnen de faculteit (3,86). Ook over het thema gelijke behandeling (3,92) zijn de studenten erg te spreken. Deze waardering is ook terug te zien in de waardering per opleiding. Daarnaast beoordelen SBE studenten de wetenschappelijke vaardigheden met een score van 3,89. Het algemene opleidingsoordeel ligt bij de master Finance het hoogst. Studenten waarderen deze opleiding met een 4,19. Daarna volgen de masters Digital Business and Innovation (4,17), Marketing (4,17) en Econometrics and Operations Research (4,08).

Thema’s per opleiding
Iedere opleiding ontving naast een algemeen oordeel ook een waardering per thema. De thema’s inhoud, betrokkenheid, wetenschappelijke vaardigheden en gelijke behandeling scoren binnen iedere opleiding goed. Binnen de master Marketing wordt de gelijke behandeling zelfs met een 4,25 beoordeeld. Jaap Boter, opleidingsdirecteur Marketing: “Inzicht in diversiteit is een kernfilosofie in Marketing. Je kunt alleen waarde leveren als je de diversiteit in klanten begrijpt. Marketing gaat ook over het benutten van verschillende perspectieven in multifunctionele teams voor inzichten. Alleen dan kun je meer zien. Daarom richten we ons bewust op een heterogene, internationale instroom; op gemengde teams die in elk vak een real-life case oplossen; en op verschillende vormen van peer feedback en reflectie als onderwijsinstrumenten voor begrip.”

De wetenschappelijke vaardigheden worden het hoogst gewaardeerd door studenten binnen de master Econometrics and Operations Research met een 4,02, maar ook de bachelor Bedrijfskunde en de masters Spatial, Transport and Environmental Economics en Economics scoren op dit thema goed. Hans Koster, opleidingsdirecteur Spatial, Transport & Environmental Economics: "In de Master Spatial, Transport & Environmental Economics besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van vaardigheden die studenten in staat stellen om kwantitatief economisch beleid te evalueren en maatschappelijke problemen te bestuderen, ondanks dat studenten uit zeer verschillende methodologische achtergronden komen. De resultaten van de recente NSE laten zien dat dit door de studenten wordt gewaardeerd."

De inhoud van het onderwijs en de betrokkenheid worden ook geprezen binnen alle SBE-opleidingen. De master Econometrics and Operations Research wordt daarnaast opvallend hoog beoordeeld op het onderdeel studiebegeleiding met een 4,24. Over de docenten aan de opleiding zijn de master Marketing studenten bovengemiddeld tevreden. Zij waarderen hun docenten met een 4,23.

Executive Education
Binnen de post-initiële masters wordt de Executive Master Finance & Control het hoogst beoordeeld met een 4,29. Op de voet gevolgd door de master Business Administration met een score van 4,11. Ook hier worden binnen iedere opleiding de wetenschappelijke vaardigheden en de gelijke behandeling veelal goed beoordeeld. Ook de tevredenheid over de inhoud en de docenten komt hier terug.