Resultaten NSE 2021: Studenten positief over onderwijs aan de VU

23 juni 2021
Op 23 Juni zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) bekend gemaakt door Studiekeuze123.

De NSE geeft studenten de mogelijkheid om de eigen opleiding te beoordelen op een groot aantal onderwijsgerelateerde thema’s. Dit jaar blikken we terug op een zeer bewogen jaar voor studenten. We stellen het bijzonder op prijs dat onze studenten net als vorige edities bereid waren hun oordeel te geven over het onderwijs dat - anders dan vorige jaren - onder bijzondere omstandigheden plaatsvond. Studenten waarderen de VU met een gemiddelde score van 3,89 (van 5) op de vraag: “Hoe tevreden ben jij met je opleiding in het algemeen?” Deze editie konden ze ook aangeven hoe tevreden ze waren over het online onderwijs. Uit de antwoorden blijkt dat studenten positief zijn over het gebruik van digitale middelen en de gestructureerde manier waarop het online onderwijs is aangeboden. Niet verwonderlijk waren studenten het afgelopen jaar minder tevreden over de mogelijkheid tot direct een-op-een contact met docenten.

27% van de VU studenten heeft deelgenomen aan de NSE 2021. Rector Vinod Subramaniam dankt de 8500 studenten die de enquête hebben ingevuld: “Er is dit jaar door iedereen hard gewerkt om het best mogelijke onderwijs voor studenten te organiseren. Deze resultaten zullen we meenemen in onze blik op de toekomst, we kijken er naar uit om studenten weer te kunnen ontvangen op de campus om zo gezamenlijk het onderwijs beter te maken.”