Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Resultaten NSE 2021: Geneeskundestudenten positief over onderwijs

7 juli 2021
Uit de Nationale Studenten Enquête 2021 van Studiekeuze123 blijkt dat studenten tevreden zijn over het onderwijs aan de Faculteit der Geneeskunde VU en de VU in het algemeen. Ondanks alle aanpassingen van het onderwijs in het afgelopen jaar vanwege de coronamaatregelen, scoren de opleidingen hoog op de NSE.

De bachelor Geneeskunde staat op de tweede plaats en de master Geneeskunde staat zelfs op de eerste plaats ten opzichte van vergelijkbare opleidingen. De bachelorstudenten waarderen de docenten en voelen zich betrokken bij de opleiding. De masterstudenten zien vooral de aansluiting op de beroepspraktijk als een pluspunt van de opleiding.

Ook de masters Oncology en Cardiovascular Research en de beide post-initiële masters Epidemiologie en Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs scoren bovengemiddeld op algemene tevredenheid. De master Epidemiologie springt, met een score van 4,57 (schaal 1-5), er bovenuit. Opvallend is dat deze opleiding op alle thema’s, waaronder docenten, betrokkenheid, inhoud, begeleiding en toetsing, goed is beoordeeld. Studenten van de masters Oncology en Cardiovascular Research zijn zeer te spreken over de inhoud van het onderwijsprogramma. De master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs doet het goed op de thema’s beroepspraktijk (4,55), docenten en betrokkenheid. 

NSE 2021